Sok z Kapusty-dlaczego jest taki ważny?

Może Ci się również spodoba

9 komentarzy

  1. Natalia napisał(a):

    O kurcze, dużo wyciskam, ale na wyciskanie kapusty bym nie wpadła. W sumie nie wiem czemu. Spróbuję na pewno. Mam nadzieję, że smak mnie nie odstraszy. Najwyżej zamiast z warzywami zmieszam z pomarańczą

  2. Ewa - nutrigo.pl napisał(a):

    Moja teściowa używała soku z kapusty również zewnętrznie – na opuchliznę. Podobno pomagało. Ogólnie rośliny krzyżowe to samo dobro.

    • Maggie napisał(a):

      Ja używałam liści kapusty na obolałe piersi w czasie karmienia dzieci, też bardzo pomagało.

  3. Patrycja napisał(a):

    Do tej pory ignorowałam kapustę, a teraz widzę jaki to był błąd!

  4. Ja też używam wyciskarkę wolnoobrotową i od kiedy ją mam, moje soki lepiej smakują i są zdrowsze. Robię bardzo często sok z kapusty, lubię jej lekko pikantny smak i doceniam jej wlaściwości. Polecam też sok z kiszonej kapusty 😉

  5. Patrycja napisał(a):

    Soku z kapusty jeszcze nie robiłam, ciekawe jak smakowałby np. z takiej pekinki, z ktorej zwykle surówkę do obiadu robię. Muszę spróbować 😀

  6. Dorka napisał(a):

    A co z sokiem z kiszonej kapusty? Też bomba witaminowa…oczywiście z kapusty kiszonej w domu. Pozdrawiam i dziękuję za super bloga

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *